Tarieven Mediation

Werkwijze

Voorafgaand aan een traject maak ik een afspraak voor een oriënterend gesprek om de doelstelling helder te krijgen en te beslissen of coaching of mediation een oplossing kan zijn. Tijdens dit gesprek geef ik nadere uitleg over mijn werkkwijze en welke regels er zijn bij mediation of coaching. Als je besluit met mij te werken dan volgt een mediation of coachcontract. Het is hierbij belangrijk te weten dat zowel coaching als mediation op basis van vrijwilligheid plaatsvindt en op ieder gewenst moment door een van de partijen beëindigd kan worden. Vanaf het eerste contactmoment is vertrouwelijkheid gegarandeerd en dat wordt door alle partijen gedragen.

Kosten mediation

Voor mediation hanteer ik een vast uurtarief van EUR 140,= exclusief BTW.  Een mediationgesprek duurt in de regel 1,5 tot 2 uur. De kosten van mediation worden meestal door partijen 50/50 gedeeld. Bij arbeidsconflicten neemt vaak de werkgever de kosten voor conflictbemiddeling voor zijn rekening. Ook vergoedt een rechtsbijstandsverzekering vaak de kosten voor mediation. Het is raadzaam vooraf contact te zoeken met de verzekeringsmaatschappij. In voorkomende gevallen nemen partijen de kosten voor inschakeling van externe adviseurs voor eigen rekening.

Kosten loopbaancoaching                                                                                                                                                             

Een coachingsessie duurt 1 1/2 uur. Het tarief voor particulieren is EUR 80,= inclusief BTW. Het tarief voor bedrijven is EUR 115,= exclusief BTW.

Overige kosten

Extra kosten zijn reiskosten, administratieve verslaglegging zoals een vaststellingsovereenkomst en daarnaast huur van een gespreksruimte of coachingsruimte.